با دکتر بابک ثابتی متخصص روانپزشک، درباره «نشخوار فکری» صحبت کردیم. چیزی که به تدریج باعث کاهش عملکرد ذهنی…
بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که در اثر واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی به گلوتن ایجاد میشود. بیماری سلیاک به نامهای اسپرو، اسپروی غیر حارهای، عدم تحمل گلوتن و آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز نامیده میشود. در بیماری سلیاک، پاسخ سیستم ایمنی بدن به گلوتن باعث ایجاد مادهای سمی میشود که پرزهای روده را از بین میبرد. پرزهای روده، برآمدگیهای انگشت مانند داخل روده کوچک هستند.
با صدمه دیدن دریچه بین مری و معده، غذایی که شخص میخورد یا نوشیدنی که میآشامد از معده وارد مری میشود که رفلاکس نامیده میشود. رفلاکس یکی از مشکلات رایج دستگاه گوارشی است که باعث حرکت سریع غذا در دستگاه گوارش و در نتیجه مدفوع زردرنگ میشود.
در برخی موارد، نارسایی در رشد تنها علامت بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان است. اما علائم احتمالی دیگری نیز وجود دارد که در برخی از آنها دیده میشود.
آزمایش خون معمولا در افرادی انجام می شود که علائم خاصی ندارند و نزدیکان آنها به این بیماری سلیاک مبتلا هستند.
دوربین کوچک انتهای آندوسکوپ در مشاهده و بررسی رودهها بیماری سلیاک را چگونه درمان کنیم و تشخیص آسیب وارده به پرزهای روده به پزشک کمک میکند. همچنین پزشک میتواند از روده نمونه برداری کند، یعنی نمونهای از بافت روده را برای آزمایش بردارد.
ترند زیبا و پر سر و صدای دنیای گوشوارهها رو از دست نده
باهوشها رو به حل این معما دعوت میکنیم
برنج پخته و نرم شده (از برنجهای فاقد گلوتن استفاده کنید)
معمای تصویری
گاهی بیماران مبتلا به بیماری سلیاک دچار کمبود برخی مواد غذایی خاصی میشوند زیرا بدنشان این مواد را جذب نمیکند.
زمانی که فرد رژیم غذایی بدون گلوتن را شروع میکند، رودهها بهبود یافته و میتوانند دوباره مواد غذایی بالا را جذب کنند.
● پزشکان خون را برای وجود آنتی بادی های رایج در افراد مبتلا به بیماری سلیاک، از جمله آنتی گلیادین و آنتی بادی های اندومیزیال بررسی می کنند.
تست پروتئین کل چیست؟ آزمایش پروتئین کل، سطح آلبومین و گلوبولین را اندازه گیری میکند. سطوح بالا ممکن است به معنای التهاب یا عفونت باشد. سطوح ...